U današnjem članku dotać ćemo se nesvakidašnje teme o kojoj u zadnje vreme bruji javnost. Naime, reč je o kineskom tinejdžeru koji je jo 2011. godine prodao jedan bubreg kako bi kupio najnoviji Apple uređaj. 17-godišnjak prodao ga je na crnom tržištu za 3,273 američkih dolara , pre nego što ga je iskoristio za kupovinu “iPad 2″ i ” iPhone 4″ . Za jedne medije je izjavio da mu ne treba taj jedan bubreg jer svakako ima dva.

Tragično je što je mladić , trenutno sa 27 godina vezan za aparat za dijalizu i verovatno će tako ostatit doživotno , jer pati od nedostatka bubrega. Ubrzo nakon što je prodao desni bubreg je želeo da kupi jedan uređaj ali za to nije imao dovoljno novca. Agente za organe je našao na internetu , te se ubrzo nakon toga podvrgnuo i operaciji u centralnoj provinciji Hunan, kako bi mu desni bubreg bio uklonjen i ispoučen nepoznatom primaocu. Kada je se vratio kući sa svojim novim uređajem majka je postala sumnjičava , pa ga je naterala da prizna .

Uhapšeno je devet osoba upetljanih u operaciju , a pet je optuženo za namerno ranjavanje i trgovinu organima. U roku od mesec dana mladić je razvio infekciju u preostalom bubregu , a sve zbog toga jer uslovi u kojima je podvrgnut operaciji nisu bili higijenski ispravni. Na kraju je došlo do otkazivanja organa, te je njegovo stanje sada iznimno teško. Prikovan je za krevet i zahteva svakodnevnu dijalizu da bi se njegova krv očistila od toksina koji bubreg koji mu je preostao ne može više da podnese.