I dalje smo uz svijet šou biznisa i estrade, koja trpi najveće udarce u svojoj istoriji u posljednjih godinu dana. jednostavno je sve stalo, posla nema, a mogućnost da zarade od mikrofona je svedena na minimum. Snalazi se ko kako umije, neki pjevaju po selima i svadbama, dok neki rizikuju i zatvor, pa nastupaju po ilegalnim kafanama po Srbiji, koje se nalaze po periferijama u manjim vikendicama i kućama. 

Isplativ biznis za organizatore, Napolaćuju ulaz po 200 dinara, alkohol kupuju po marketima i prodaju po cijeni kao da je u kafiću,. a u nemali broj slučajeva dovedu i neku zvijezdu da nastupa. Najbolji pokazatelj toga je profil od Sandre Afrike koja je nastupala u jednoj vikendici, za mali privatni parti. Da li ste vi čuli za ovakve kafane u Srbiji?

Međutim, ostali pjevači se ne mogu pohvaliti sa ovim, posla nema, a Vlada Srbije je do sada 2 puta podijelila po 90.000 dinara jednokratne pomoći, a kako oni navode, ne može im biti ni za osnovne troškove. Goca Tržan je dugo šutila, a sada s ei ona javila, i rekla da nema šanse da se može preživjeti bez posla. Ona je nedavno u inat svima i koroni snimila novu pjesmu “Grešila” i financirala ju je sama. Međutim, sada ima muža koji je tu da pomogne sa financijama. 

Dobro joj je došla ponuda od K1 televizije, koja snima rijaliti u kome su onai njen suprug i koja ih snima 24 sata dnevno u kući. Prije toga je bilo jako teško, prodala je jedan stan, da bi pokrila osnovne troškove, kroz šalu je rekla, ako se ovako nastavi, završiće u narodnoj kuhinji.