Ana Brnabić je sigurno jedna od najpoznatijih žena u cijeloj regiji, ali i u ovom dijelu cijele Evrope. Premijerka Srbije je svakako jedna jako zanimljiva osoba, koja na samom startu svoga mandata nije nikako prihvaćena od ljudi u Srbiji, ali kako je vrijeme prolazilo, polako su prihvatili i njenu želju da je prihvate kao gej osobu, što je u jednu ruku i notrmalna stvar. 

Jako brzo su se mogli uvjeriti u njene političke sposobnosti, jer je zajedno sa Aleksandrom Vučićem uradila puno a ovu zemlju.Baš iz tog razloga, kada se raspredalo, ko će biti novi premijer Srbije, u igri je bilo jak opuno političara, ali je opet isplivala Ana Brnabić, kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao punu podršku. 

KOliko je ozbiljan u namjerama sa njom, pokazuje i podatak da je krajem prošle godine, renovirao kompletnu vilu koja je bila u vlasništvu Jovanke Broz. Jako skoro će se sa svojom izabranicom i sinom Igorom useliti u nju, i odatle će da obavlja premijerkin posao. Ono što javnost jako malo zna o njoj, a tiče se njene prošlosti je to, da je premijerka u ranoj mladosti, dok je bila još student, voljela pank muziku, te i dan danas nosi kratku frizuru u čast ovog muzičkog pravca. 

Međutim, prije par dana je izašla njena slika sa ljetovanja iz Hrvatske, gdje ima zajedničku kuću sa bratom, koju je naslijedila od svoje bake. Tada ju je policijska patrola zaustavila sa njenim gliserom, a ona je prvi puta uslikana u kupaćem kostimu. Evo i kako izgleda.