Najbitnija stvar u ovo doba godine je da se od upale pluća zaštitite i na pravi dobar način to uradite.

Razne viroze su krenula, korona virus je ponovo uzela maha, osobe širom Balkana su poprilično se opustile tokom ovih praznika koje smo imali, božićnih i novogodišnjih.

Gripa, prehlada i kašalj, česte su pojave u ovo doba godine, a osim čajeva, bijelog luka i meda, morate neke druge stvari da konzumirate za kašalj.

Osim mlijeka i proprženog šećera, imate opciju kuhanog crvenog luka sa ljuskom.

Ono što bismo mi vama preporučili, to su majčina dušica i laneno sjeme, ovo je idealno da napravite sebi kvalitetan čaj, koji će vam pomoći upravu u rješavanju problema sa kašljem.

Vi ćete na ovaj način da iskašljete sluz koja vam se nalazi u plućima.

Sjemenke lana su inače kada se potope u vodu takve da će iz sebe ispustiti ljekovitu sluz koja će vaše bronhije da obnovi itekako.

A mi ćemo vam sad u nastavku otkriti šta vama tačno treba da imate jedan kvalitetan čaj:

Ovo su stvari koje će vam trebati, tri žlice lanenih sjemenki, jedna žlica sušene majčine dušica, a kad sve to skuhate, samo malo limunovog soka dodajte, ali i meda, i imat će zaista bolji ukus svega.

Nadamo se da ćete nas poslušati i da ćete sami sebi spremiti nešto ovako dobro. Vjerujemo da ovo nećete shvatiti nikako bezazleno. Najbolje da nas poslušate, spremite sebi ili nekom od vaših ukućana ovaj čaj i problemi nestaju, to je sigurno tako i definitivno, vidjet ćete.