Jovana Joksimović je svakao jedna od najpoznatijih TV voditzeljki u cijeloj regiji, a njen jutarnji program se ne gleda samo u Srbiji nego i na cijelom Balkanu. Vjerujemo isto tako da se sjećate i prošlog ljeta, kada je izbio veliki skandal sa njom i sa Srđanom, kada su dobili otkaz na Prva TV. 

Nakon toga su bili ubjeđeni da zbog svog profesionalnog znanja i iskustva mogu dobiti posao na kojoj god žele televiziji, to se ipak nije desilo, jer ih niko nije želio, a koliko su zapravo “dobre kolege”, pokazuje i peticija koju su potpisale njihove kolege sa RTS-a, sa kojim su radili jako dugo vremena. Rekli su da su privatno nepodnošljive osobe, i da su profesionalno jako teške osobe za bilo kakav vid saradnje. 

Zato je Srđan jako dugo vremena tražio novi angažman, dok je Jovanu spasio njen muž Željko Joksimović, koji je samo par mjeseci prije otvorio prvu privatnu televiziju, koju je nazvao K1. Tu JOvana sada vodi i uređuje jutarnji program, koji se zobe “Uranak”. Novinari Kurira su obišli njen komšiluk a oni su rekli da je Željko i više nego prijatan, dok je Jovana konstantno “nadrndana” i jako rijetko pozdravi, pa čak i prvog komšiju. 

Ona je tako nedavno na Instagramu objavila i fotku svoje dnevne sobe, a za divno čudo, još uvijek stoji božićna jelka, koja je ukrašena sa bijelom bojom, koja je njena omiljena boja.