Zasigurno se može reći da od svih prostorija u našem domu da kupatilo najviše obiluje sa bakterijama, te da sve što se u njemu nalazi treba da se očisti i dezinfikuje. Ukoliko ste vi osoba koja baš i ne voli neka jaka hemijska sredstva, onda moramo reći da je ovo idealno rješenje za vas.

Da bi vi očistili prljavštinu, a isto tako i vaš toalet dezinfikovali, onda će da vam bude potrebna čaša sirćeta od 9 posto, soda bikarbona ili rastvor joda.

Vi treba da podgrijete sirće na 40 stepeni i onda ćete ga pomiješati sa sodom ili sa jodom, pa treba da znate da na 200 grama sirćeta ide jedna supena kašika sode i ukoliko budete koristili jod, proporcije za to su 1:1.

Vi treba nakon toga da sipate tu mješavinu u vaš vodokotlić, pa da ostavite da to stoji par sati i bolje je da to uradite naveče jer će na takav način da ovaj rastvor ima čitavu noć da djeluje.

Kako bi vi imali bolje rezultate od toga, onda treba da ponovite ovaj postupak više puta.

Postoji i način bez sode bikarbone i joda, a potrebno je u tome slučaju da vi ispraznite vodokotlić i da zavrnete ventil. Onda ćete i unutrašnji dio od vodokotlića da obrišete sa suhom krpom, pa poslije toga na prljave dijelove treba da nanesete sirće

Sirće ćete ostaviti da stoji tako od dva do šest sati pa ćete ga onda oguliti sa nečim i potrebno je da pazite da to ne bude od metala.

Sirće djeluje tako da će rastvarati kamenac i da će očistiti metalne dijelove od hrđe.