Danas malo govorimo o kraljevskoj porodici iz Engleske, koja je svakako uvijek u centru pažnje. Kraljica Elizabeta je na vlasti u posljednjih 50 godina, i kako je ona prva žena kraljevine, Enfleska je postala u top 3 svjetske zemlje po pitanju same ekonoije. Dovoljno je pogledati samo kurs funte koji apsolutno nikada ne pada, i odolijeva svim mogućim krizama. 

Njena porodica je uvijek pod lupom javnosti, ali se u Engleskoj ipak oprezno priča o svim članovima kraljevske porodice, jer bi mogli itekako nagrebusiti. Zato je jako veliku pažnju izazvalo vjenčanje njenog ubuka Harija, koji je porušio sve standarde kada se oženio za ženu koja nije plave krvi. Isto tako sve je zanimalo šta je bio razlog za njenu odluku da im oduzme kraljevske ovlasti i da ih priotjera iz kraljevske porodice. 

Razlog se jako brzo saznao, a on je bio njena snaha Megan Merkl, koja je htjela da putuje svijetom sa njenim unukom, ali on jednostavno nije sve to mogao ispoštovati. Onda je ona rekla da bira kraljevsku porodicu ili nju i dijete, odluka je bila više nego laka. Sada njih dvoje žive zajedno u Los Anđelesu a ona se posvetila svijetu šou biznisa. Prema posljednjim informacijama, trebala bi uskoro da uđe u jedan rijaliti program. 

Ona se prije braka sa Harijem 2011 proslavila u seriji “Suits”, a tada je ušla u brak sa producentom serije Trevor Engelsonom, vjenčanje je bilo na Jamajci, a razveli su se nakon 2 godine braka. Kada se pogledaju malo bolje slike.može se vidjeti da uopšte nije bila uštogljena kao danas.