Slavna glumica Tanja Bošković ljuta je na kolege glumce koji posljednjih godina snimaju reklame za sve i svašta i smatra da je to bruka i sramota za glumačku profesiju. Gotovo da i nema glumca koji nije snimio neku reklamu  za neki proizvod, od prehrambenih proizvoda, kafe, sokova, piva, preko marketa, banaka i kladionica do raznih drugih reklamnih kampanja za sportsku opremu ili kozmetičke preparate, glumica je uperila prstom u sve njih, pa čak i najveće glumačke legende. Ona kaže da je to stvar morala, te da ona nikada nije odstupala od svojih principa i dostojanstva, mada je imala veliki broj ponuda da snimi veoma isplative reklame, ona je sve to odbijala:

” Oni koji snimaju reklame mora biti da moraju. Ne umiju da budu gladni. Mi smo, mislim na moju generaciju, umjeli da budemo gladni. Učili su nas strpljenju. Učili su nas trpljenju. Učili su nas časti. Da budemo dobri ljudi. Da ne obrukamo svoju porodicu. Da ne obrukamo svoj narod. Moj profesor Predrag Bajčetić nas je tome učio – prisjetila se Tanja, te je u nastavku rekla i ove stvari: ” Kroz moju karijeru odbila sam veoma unosne ponude za reklame, bile su u igri velike sume, ali me nisu interesovale. U vreme kada sam ja odrastala kao glumica bilo je ispod časti raditi reklame. Čak i za “Zlataru Majdanpek”. Fabrika stakla koja je u to vreme bila broj jedan. I njih sam odbila. Nije dolazilo u obzir. Ovo lice je trebalo da jednog dana bude kneginja, kraljica, prostitutka, konj… Trebalo je to sačuvati. Ne mislim o glumcima koji reklamiraju kasina. Kada morate da othranite svoje dijete, sve ćete da uradite. Sve ostalo je pitanje morala!”

Ipak, ona priznaje da je živjela i radila u bolja vremena nego što je to slučaj sa današnjim mladim glumcima: ” Nama je bilo mnogo lakše. Bila je veća zemlja. Mnogo ljudi koji su o nama brinuli. Danas je sve manje takvih ljudi. Silna je trka za profitom. Gledam samo kako koriste tu djecu i prodaju ih za male pare. Mislim da je to velika šteta” – zaključuje Boškovićka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here