Poznati harmonikaš Milanče Radosavljević je već sada živuća legenda narodne muzike u Srbiji pa i šire a u svojoj karijeri je doživio sve i svašta. On kaže da je puno više onih lijepih trenutaka ali da je bilo i pucnjave pa čak i ubijanja dok je on zabavljao goste na proslavama.

Otimali su mu pare koje je zaradio i tjerali ga da svira i pjeva do krajnjih granica. Ipak on kaže da mu je najteže bilo kada je nakon jedne proslave dobio upalu pluća pa je morao da ide i na bolničko liječenje. Naveo je primjer i jedne svadbe za koju je bio dogovor da svira do 11 sati naveče ali mu pijani gosti nisu dali da ode pa je morao da ih zabavlja do ujutro.

On to nije želio pa su mu rekli da onda vrati pare koje je dobio a on je na sto izvadio sve iz džepova i dao im. Zatim je uzeo svoju harmoniku i izašao napolje gdje je pljuštala kiša i pješačio je do Bariča oko pet kiloemtara u tankom mantilu i tako se i razbolio. Kada je izašao iz bolnice došao mu je policajac kući i rekao mu da dođe u stanicu i da traži dozvolu za pištolj a da su mu iz kafane poručili da dođe po pare.

Ipak iako je dosta toga proživio Milanče kaže da ipak postoje i neke priče o njemu koje nisu istinite kao što je ona da ga je udario grom i da su ga sahranili sa harmonikom. Priča kaže da su lopovi odmah nakon sahrane htijeli da ukradu harmoniku i da su otkopali grob a da je Milanče bio živ. On ovu priču uporno demantuje jer nije istinita ali se ona i dalje provlači.