Roditelji mu nikada nisu dali ime, zbog čega nije imao niti jedan dokument, nije mogao da ide u školu i najvažnije, nije imao čak ni zdravstvenu knjižicu iako boluje od dijabetesa.

Ova veoma neobična priča je dobila epilog tek nedavno, i bezime dječak je napokon dobio ime.

Kako se uopšte desil oda u 21 vjeku dijete, koje ima roditelje, odrasta sve vrijeme bez imena? Kako prenose mediji, do ove neobične situacije je došlo zbog toga što su roditelji propustili da u zakonoskom roku odrede ime djetetu. Ubrzo po njegovom rođenju otišli su u inostranstvo, a brigu o njemu i njegovoj braći i sestri su preuzeli deka i baka.

Kada su baka i deka umrli, djeca su više mjeseci živjela sama, dok se iz inostranstva nije vratio njihov otac, ali je dječakova majka prije više godina napustila porodicu.

Dječak nije imao apsolutno nikakva dokumenta zbog čega nije mogao da ide u školu, a problem je nastao onda kada mu je prošle godine dijagnostikovan dijabetes. Doktor iz doma zdravlja u Doljevcu je pristao da ga primi i pregleda i bez dokumenata, a kasnije je sve preglede dječak morao da plaća, pa je tako jednom prilikom bez zdravstvene knjižice primljen u KC Niš zbog izuzetno lošeg stanja, imao je šećer preko 40.

Nevladina organizacija Praksis je pomogla ovom dječaku za čiji je slučaj saznala prošle godine, koja se prvo obratila za pomoć Centru za socijalni rad, a onda i Zaštitniku prava građana. Poslije devet mjeseci Centar u Doljevcu je dječaku dodijelio ime, državljanstvo i matični broj.