Princ Hari je primjećen kako iz Kalifornije ide u Veliku Britaniju, kako bi narednog mjeseca otkrio statuu princeze Dajane.

 

Kada će to vojvoda stići i gdje će boraviti u toku posjete?

Njegova supruga Megan Markl se nije pridruila suprugu na putanju zbog toga što ostaje kod kuće kako bi brinula o njihovo dvoje djece, sinu Arčiju i novorođenoj kćerci Lilibet Dajanom.

Hari treba da otkrije statuu svoje majke prvog jula, zajedno sa svojim bratom, princom Vilijamom. Hari je posljednji put boravio u Britaniji kako bi prisustvovao sahrani svog djeda, princa Filipa u mjesecu aprilu.

Ovom prilikom princ Hari se prvi put vidio sa svojom porodicom, nakon njegovog i Meganinog intervjua sa Oprom Vinfri, koji je uzburkao cijelu svijestku javnost.

Megan i Hari su ovom prilikom boravili u svojoj kući u Vindzoru, uprkos tome što su se preselili u Kaliforniju.

Njihova rezidencija je sada privremeno pozajmljena njegovoj rodici, koja je u mjesecu februaru ove godine dobila svoje prvo dijete.

Njihovo drugo imanje, koje je nedaleko od Vindzora, njihovo je boravište kada su u Velikoj Britaniji, koje posjeduje raskošnu kuću, sa pet spavaćih soba, i bit će dovoljna da se Hari u njoj izoluje.

Vovoda će da posjeti i kraljicu, koja poslije izlaska iz karantina odlazi na putovanje. Moramo podsjetiti da će se princ Hari pridružiti svoj bratu Vilijamu prvog jula u Kensingtonskoj palati, na dan šezdesetog rođendana njihove pokojne majke princeze Dajane.