Srpski političar Milutin Mrkonjić Mrka koji je široj javnosti poznat po svojoj vezi sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom je kako prenose srpski mediji preminuo večeras u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu. On je prije nekoliko dana primljen zbog problema sa srcem i ugrađen mu je pejsmejker a onda se njegovo zdravstveno stanje zakomplikovalo i ljekarski tim koj ije brinuo o njemu ga je priključio na respirator.

Prije dva dana je odlučeno da se zbog veoma teškog stanja priključi i na ECMO aparat da bi mu se srce i pluća odmorili i bilo je jasno da je to posljednji pokušaj da mu se spasi život. Ovu tužnu vijest je potvrdio predsjednik Narodne skupštune Srbije Ivica Dačić koji je na svom Instagram profuilu objavio posvetu koja je vrlo emotivna. Napisao je da je otišao najveći među svima koji su članovi Socijalističke partije ali i cijele Srbije koji je bio i počasni predsjednik stranke ali kako kaže Ivica i politički otac svih.

O tome što se desilo i o svom gubitku se Ana Bekuta nije još uvijek oglasila ali je poznato da joj je jako teško palo to što je Mrka bolestan ali da je nije napuštala nada da će ipak ozdraviti i vratiti se u njihov dom. Sa njom su stalno bili i njeni unuci koji su joj pravili društvo i davali snagu da izdrži. Inače Mrka i Ana nikada nisu sklopili brak iako su godinama živjeli zajedno i često se pisalo o tome kako se Mrka nikada nije razveo od svoje prve žene Maše sa kojom se i dalje viđao ali na prijateljskoj bazi.

Pjevačicu su novinari često pitali o tome a ona je odgovarala da joj ne pada na pamet da Mrki brani da se viđa sa Mašom jer je ona sama i nema nikoga svog. Čak je i sama u odličnim odnosima sa njom a Maša je nekoliko puta isticala kako je veliki fan Ane Bekute.