Može se reći da je čitava Srbija i dalje potresena zbog toga što se desilo popularnoj influenserki Kiki Đukić, te ljudima nisu još uvijek jasne neke stvari i koji je bio motiv toga što je uradila.Jutjuberka i gejerka Kristina Kika Đukić je postala još viralnija nakon tragičnog događaja, a pogootvo na jutjubu koji je veoma isplativ, dok se procjenjuje da je poslije njene smrti ona imala zaradu jna tome kanalju nekih 5000 eura sedmično.

Kika se uspješno bavila sa socijalnim mrežama, te je već kaao veoma mlada počela snimati videe i zarađivati dobre novce. Pošto je ona bila poznata od ranije, mnogi su je ljudi pratili preko društvenih mreža i na jutjubu, pa je ona objavljivala sadržaj koji je namjenjen tinejdžerima, dok je i postala sama prava zvijezda.

“Kika je u te vode uplovila kao veoma mlada i ona nije imala uopšte na umu da se može zaraditi nešto tu novca, ali je onda postala veoma interesantna drugima i onda je njena popularnost nevjerovatno rasla. Tek tada je sama shvatila da se može nešto zarditi od svega toga, pa je ona nastavila snimati i lijepo je živjela. Ona je bila uspješna mlada djevojka koja je živjela sa svojom 21 godinom u iznajmljenom stanu u centru Beograda kojeg je sama plaćala”, rekao je ovaj izvor pa nastavio:

“Sve od kako Kike nema, interesovanje za njen lik i njene videe su naglo skočili pa je ona dobila više od 100 hiljada supskrajbera na svome kanalu, te je na društvenim mrežama dobila isto tako mnogo. Na svakom njenom videu je posjeta skočila pa je dobila na stotine hiljada novih pregleda, a neki njeni videi imaju preko milion pregleda. Otkrilo se da je od kako je preminula ona dosegla još 5.000 eura, a interesovanje za njom i njenim životom još uvijek ne prestaje”, rekao je ovaj izvor.