Situacija sa korona virusom u Srbiji nije nikako dobra, i iz dana u dan povećavaju se brojevi oboljelih od ovoga opasnoga virusa. Baš iz tog razloga je u posljednjih 15 dana usporen sam proces vakcinacije protiv covida 19, ali je i pored toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izašao sa informacijom da je od jučer vakcinisano 2 miliona ljudi u Srbiji što je svakako sjajan uspjeh. 

Baš iz tog razloga još od prošlog vikenda pooštrene su mjere što se tiče rada uslužnih objekata, a ovaj vikend je bila još oštrija odluka o radu svih prodavnica, kafića i tržnih centara. Podsjećamo, radile su samo apoteke, tržni centri kao i objekti koji rade brzu dostavu hrane. Većina doktora se složilo sa time da ako se nastavi broj zaraženih osoba, da se pod hitno moraju pooštriti mjer kriznoga štaba. 

Baš iz tog razloga za sutra ujutro je zakazana vandredna sjednica kriznog štaba na kojem će se građanima Srbije saopštiti neke jako bitne vijesti, koje imaju veze sa trenutnim epidemiološkim stanjem. Ovim putem danas se medijima obratila i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je rekla da je razgovarala sa medicinskim timom, i da su već donijeli odluku da se mjere moraju pooštriti jer se situacija polako otima kontroli po pitanju broja zaraženih od covida 19. 

Lazarevačko selo Junovac bilo je mjesto gdje se premijerka Srbije danas našla, i gdje je razgovarala sa novinarima oko cijele ove jako opasne situacije, jer kako dobija informacije sa lica mjesta, nije nikako dobro po pitanju epidemiološke situacije u Srbiji. Novinarima nije htjela otkriti koje će mjere biti izrečene sutra u 8 sati.