U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimljiva priča i savjet, za koju vjerujemo da do sada uopšte nite mogli naići na internet portalima i društvenim mrežama. Već smo jednom imali članak koji je usko povezan sa sapunom, i koji je obradovao sve one koji imaju neku baštu, i koji sitno izrendan može da vas itekako spasi od đtetočina koji obožavaju vaše biljke koje ste zasadili tokom proljeća. 

Danas govorimo o sindromu nemirnih nogu tokom samog spavanja. Mnoge osobe ne znaju ni da hrču tokom sna, dok ih na to ne upozori osoba koja spava pored njih, a kada ih i to ne uvjeri, onda ih sasvim sigurno uvjeri i snimak koji se pusti sa mobitela, i onda se definitivno prepadnete kada čujete šta izlazi iz vašega grla. 

Isto tako imamo i osoba koje u toku sna jako nemirno spavaju i onda se ritaju, guraju, udaraju a noge su svakako u tom slučaju najveći problem. Vjerovali ili ne, prema posljednjim istraživanjima čak 3 miliona amerikanaca boluje od ovoga sindroma, i još uvijek nije pronađen razlog samih grčeva u nogama i predjelu listova gdje se oni najviše i pojavljuju. 

Kako su doktori saznali, glavni razlog ovoga sindroma jeste živčani sistem, koji na taj način manifestuje da se trzate tokom samog sna, a isto tako ponekad ima veze sa tim i umor kod pojedinih osoba. Sada je jedan čovjek zajedno sa suprugom ispod čaršafa stavio obični sapun, koji mu je pomogao da se više ne trza u snu. ako imate sličnih problema, probajte-ptovjereno radi.