Ognjen Amidžić je u sretnom braku sa svojom izabranicom, svima poznatom Danijelom Dimitrovskom Amidžić, sa kojom ima sina Mateja. Danijela je svjetska ljepotica, koja je svojim izgledom i ljepotom očarala svjetske dizajnere, i bila je zaštitno lice mnogih kampanja, a već je godinama u braku sa Ognjenom. On uživa sa svojom porodicom, a za sina Mateja kaže kako je on mali mamin princ. Njemu je ovo drugi brak.

O njegovoj trenutnoj supruzi je suludo govoriti, Danijela zrači ljepotom, neposrednošću i harizmom. Ali i prva supruga Ognjena Amidžića je također prava ljepotica, i možemo reći da je ovaj šarmantni voditelj imao sreće da je uspio zavesti ovakve ljepotice. Milica i Ognjen su se upoznali na “Pinku”, gdje je ona radila kao novinar informativne redakcije.

Njih dvoje su se vjenčalu 2006.godine u manastiru Kaona kod Šapca, dok je svadbeno veselje upriličeno u jednom beogradskom restoranu par dana kasnije. Milica je ranije govorila kako je njihov privatni život htjela da sačuva od javnosti, i da joj je bilo jako neprijatno kada bi ih slikali na ulici zajedno, jer kako kaže Ognjen je javna ličnost međutim njen posao je nešto sasvim drugo. Njih dvoje su se nakon četiri godine braka razveli, izjavili su da im se ljubav ugasila ali da će uvijek biti u prijateljskim odnosima, i da svako ima pravo da nastavi svojim putem. Nedugo nakon toga Milica se povukla iz novinarstva, a karijeru je nastavila u korporativnom svijetu.