Srbija je proteklih nekoliko dana u velikoj žalosti , zbog tragedija koje su se dogodile. Naime , 3.maja dogodilo se masovno ubistvo od strane trinaestogodišnjaka, a samo dan kasnije dogodilo se još jedno masovno ubistvo u Mladenovcu , a kojeg je počinio dvadesejedngodišnji Uroš B. Oba počinioca su uhapšena , ali javnost je i dalje u strahu .

 

 

Naime , prema najnovijim informacijama , saznajemo da je uhapšen i otac Uroša B. koi je ubio osmero ljudi. R.B (54) , je uhapšen u saradnji Viših javnih tužilaštava u Smederevu i Beogradu , te Uprave kriminalističke policije u cilju utvrđivana činjenice koje se odnose na porijeklo oružja kojem je njegov sin U.B izvršio niz krivičnih djela , odnosno ubio 8 , a ranio 14 osoba.

Naime , prilikom pretresa objekata koje koristi osumničeni R.B , nađeno je nekoliko storina metaka različitog kalibra , punjenje za municiju , jedan pištolj i revolver. Pronađena je i ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja , kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje. Kako doznajemo otac Uroša B. je inače bivši pripadnik Vojske Srbije , a njemu je određen 48-satni pritvor , zbog nedovoljenog držanja pružja , i stavljanja u promet eksplozivnih materija . Naime , on je priveden u policijsku stanicu , a njegovom sinu e trenutno određen pritvor u trajanju od 30 dana .

 

 

Javnost Srbije kao i regiona je šokirana sa ovim tragedijama , i svi su u strahu . U mnogim gradovma se poduzimaju mjere opreza kako se nebi ovakvo nešto ponovilo . Javne ličnosti apleuju putem društvenih mreža za ukidanje platforme Tik Tok , jer smatraju da se na istoj nalaze eksplicitni sadržaji koji mladi gledaju a nemaju dobar uticaj na njihov mozak .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here