U subotu je sve ljubitelje narodne muzike u regiji potresla vijest o smrti Merime Njegomir koja je bila jedna od ikona estradne scene u bivšoj Jugoslaviji i koju će svi pamtiti po njenom predivnom glasu ali i po pozitivnoj energiji kojom je uvijek zračila. Ona je preminula nekoliko dana poslije svog kolege Marinka Rokvića a oboje su vodili bitku sa zloćudnom bolešću.

Kako je saopštila porodica preminule Merime sahrana će biti obavljena sutra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Kako prenose srpski mediji Merima će biti sahranjena u 14:30 sati a čelnicima Beograda je posebnu molbu kada se tiče mjesto njenog ukopa poslao i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Naime kako je istakao zamjenik gradonačelinika Gorana Vesića Vučić je predložio da se pjevačica sahrani u Aleji zaslužnih građana.

On je istakao kako su u subotu i Beograd ali i cijela Srbija izgubli divnu osobu u umjetnicu te da su ovu vijest svi primili sa žalom i tugom. Ona je iza sebe ostavila neizbrisiv trag ali i pjesme kroz koje će živjeti vječno. Zamjenik gradonačelnika je istakao da je predsjednik uputio prijedlog koji su oni i prihvatili te će Merima počivati tamo gdje joj je i mjesto a to je svakako Aleja zaslužnih građana.

Inače Merima je tek nedavno saznala da je bolesna od neizlječive blesti i to je nekoliko dana pred smrt potvrdila i za medije. Rekla je da su uz nju stalno njena djeca i da ne namjerava da se preda te da postoje milioni ljudi na svijetu koji vode istu bitku a da zna i da su mnogi od njih i pobijedili. Ona na žalost nije, i to je rastužilo sve njene fanove ali i kolege sa estrade koji se putem društvenih mreža opraštaju od nje.