Poznati pulmolog Saša Milićević , je u jednoj gostujućoj TV emisiji govorio o korona virusu , te opasnosti koja vreba od klima uređaja. Naime , ovaj doktor je rekao kako je bolje luftirati prostorije ako postoji ikakava takva mogućnost , nego paliti klima uređaje.

 

Klima uređaji izbacuju vazduh i onda može da se desi da različiti virusi , pogotovo kovid virus , koji ima malo veću specifičnu težinu , uđu u prostoriju pomoću klima uređaja. Saša je naveo primjer italijanskog istraživanja sa petoricom ljudi , od kojih je jedan bio zaražen sa koronom , a svi su sjedili u restoranu za jednim stolom , dok se klima uređaj nalazio iza njih. I kako je taj čovjek pričao i kašljao , njegove kapi su pomoću klima uređaja došle do čak suprotnog stola.

 

Miličević se također dotakao i teme o ruskoj vakcini , te je rekao kako je on već počela da se primjenjuje , a da će kod djece to početi krajem godine ili početkom sljedeće , a prema saznanjima koje on ima , ko primi vakcinu , bit će zaštićen dvije godine.