U posljednje vrijeme je itekako popularna stvar u svijetu šou biznisa postalo, da se uzimaju opijati na svakom mogućem koraku. Pritisci sa svih mogućih strana su i više nego prisutni, i onda jedina opcija ostaje da se uzimaju razne opojne supstance, čisto da se smanji sav taj silni pritisak. kroz istoriju imamo jako veliki broj takvih osoba, koje su završile tragično iz tih razloga baš. 

Kurt Cobain, pjevač i gitarista iz Nirvane je sam sebi presudio, jer se jednostavno nije mogao izboriti sa silnim pritiskom kojeg je imao tih 90 ih godina prošloga vijeka. On je bio predoziran u trenutcima kada je u svojoj kući u Sijetlu uperio sebi sačmaricu u glavu i pritisnuo obarač. I na našim prostorima smo imali sličnih situacija, kada su poznate zvijezde dizale ruku na sebe. 

Mi vam tako danas donosimo priču o jednoj situaciji koja je definitivno osvojila društvene mreže u vikendu iza nas. Erl Simon, poznatiji kao DMX, ima danas 50 godina i poznati je reper u svijetu u ovom domenu muzike, a on je u nedjelju kasno poslijepodne primljen u bolnicu jer se predozirao sa krekom, tanke su crte koje vas razdvajaju od života i smrti. 

On je primljen u bolnicu u stanju da je dobio srčani udar, a naknadno je zadobio i moždani udar, i kako doktori navode on je trenutno u vegetativnom stanju. On je nedavno govorio o svojoj zavisnosti koja je počela sa krekom, još kada je imao samo 14 godina. Mnoge poznate kolege su mu pružile podršku putem svojih društvenih mreža, a on je još uvijek u bolnici.