Ukoliko pratite serije koje su bile popularne 2000-ih godina, sigurno ste čuli za i vidjeli glumca po imenu Michael Weatherly. Ovaj čovjek je glumio u mnogim serijama koje su popularne i kod nas, a jedna od njih je “Ally McBeal”. Michael je bio u braku već jednom te je bio vjeren i za glumicu Jessicu Albu.

Ono što možda mnogi ne znaju o ovoj holivudskoj slavnoj ličnosti je to da Weatherly već dugo godina živi sa suprugom Bojanom Janković koja je porijeklom iz Srbije. Naime, Bojana je iz Srbije odselila dok se ratovalo davne 1993. godine u nadi da će se baviti medicinom.

Nakon završenog studija napušta Srbiju i odlazi u bijeli svijet te je na kraju završila u Vankuveru u Kanadi. Tu se dugo godina profesionalno bavila medicinom, a dovoljna je bila jedna sudbonosna noć da upozna Michaela. To se sve desilo, kako ona kaže, na koncertu poznatog muzičara Stinga. Taj koncert je održan u Vankuveru 2007. godine i Weatherly je također bio u publici. Kad je vidio lijepu Bojanu, odlučio je da joj priđe iako je ona bila s nekim momcima tada. Napravio je svoj ulet i ljubazno ostavio momke pa su ih oni ostavili na miru da se spoje.

Po njenoj priči se da zaključiti da je Michael bio veoma samouvjeren kad joj je prišao i to je izraslo u jako lijep brak i dvoje djece po imenu Liam i Olivia. Prvobitno se pitala da li će veza između glumca i doktorice moći funkcionisati, ali oni danas sretno žive u New Yorku sa svojom djecom.