Veliki broj je nerazrješenih ubistava ili nestanaka osoba sa Bakana u posljednjih nekoliko godina.

Svakako da je ovo najveća krivica Sudova u cijeloj regiji, zato što kako objasniti da je primjera radi Malčanski Berberin koji je držao djevojčicu sedam dana u zarobljeništvu i koji je radio šta je htio s nje bio na slobodi? Prije toga je bio u zatvoru, baš iz razloga i zlodjela koji je prije napravio, ali se odjednom našao sa druge strane rešetaka.

Nije prošlo malo, i on je opet uradio potpuno istu stvar. Ovo je samo jedan od slučajeva kada je srpski sud pogriješio, a svakako da je najviše pogriješio i još uvijek griješi kada je riječ o ubistvu Jelene Marjanović. Poznata srpska pjevačica koja je smaknuta čak 2015. godine, još uvijek nema nikog ko je konkretno optužen za njeno ubistvo.

Njen suprug koji se vodi kao prvo optuženi je nažalost još uvijek na slobodi. A veliki dio javnosti je zbog svega toga i više nego nezadovoljan, ali riječ sudstva je još uvijek zadnja. Slađana Gururaš je isto tako još jedna pjevačica i starleta, koja je nestala punih šest dana, a onda su pronašli njeno beživotno tijelo.

Ova starleta je dugo vremena bila u dobrim odnosima sa Miki Mećavom, koji joj je bio i najbolji prijatelj, a danima se žalila kako ima utisak da je neko prati. Pronađena je u autu i nije davala znakove života, a povezali su je i da ima veze sa tadašnjim ministrom Vlade.