Influenserka Laura Tešanović je danas na društvenim mrežama objavila da se njena prijateljica Kristina Kika Đukić koja je također bila poznata jutjuberka i gejmerka ubila u svojoj 22-oj godini života. Kika je na svom jutjub kanalu imala preko 650 hilajda pretplatnika.

Od nje su se oprostili i drugi influenseri poput Miloša Bajića koji je poznat pod imenom Miloš HD. Kika je jedna od prvih u Srbiji koja je pokazala da i djevojčice mogu biti jako uspješne u igranju igrica a u martu 2015. je pokrenula svoj jutjub kanal na kojem je uglavnom postavljala klipove na kojima igra popularnu igricu Minecraft.

Ona je jako brzo dobila veliki broj pratitelja jer je u to vrijeme bilo malo djevojaka koje su igrale ovu igricu a pošto je svaki dan postavljala klipove njen kanal je bio najbrže rastući od svih domaćih na ovoj platformi. Kika je rođena u Beogradu 2000. godine i osnovnu školu je završila kao odličan učenik. Ipka nije imala dovoljno bodova da upiše srednju školu koju je ona htjela pa su je primili u željezničku školu ali se vrlo brzo prebacila u trgovačku.

Kika se dugo vremena borila sa bulingom odnosno sa nasiljem na društvenim mrežama a pet dana prije nego je digla ruku na sebe ona je objavila video u kojem je rekla da je odlučila nakon nekoliko mejseci pauze da nastavi da snima klipove a nakon toga je sa svojim pratiocima igrala igricu i ništa nije dalo naslutiti da će se desiti tragedija. I Kikina majka Nata je potvrdila ovu vijest na društvenim mrežama i napisala je da više nema naše Kike.