U velikom intervjuu koji je dala za medije poznata glumica Olga Odanović je govorila o različitim temama te je otkrila da od sljedeće godine ima sve uslove za penziju i da će se povući iz Narodnog pozorišta da bi nekom mlađem kolegi ili kolegici ustupila svoje mjesto i mogućnost da pokažu svoj talenat.

Ona je istakla da s e to odnosi na Narodno pozorište čiji je član godinama a da se svoje profesije neće odreći u potpunosti te da će igrati predstave u kojima bude pozvana. Kao primjer glumice koja povremeno radi iako je u penziji je navela Tanju Bošković koja je nedavno imala premijeru jednog mjuzikla u pozorištu na Terazijama koji je gledala i Olgina kćerka i bila je oduševljena Tanjinom izvedbom.

Inače i Olgina kćerka Lenka Petrović je glumica i kako Olga kaže to nije nimalo čudno jer je ona rasla u tom okruženju i zarazila se ovim poslom. U glumačkoj profesiji treba ići malim koracima da bi se tajalo decenijama a kako su se vremena promijenila mladi žele sve i odmah. Olga je dobitnik i nagrade koja joj je dodijeljena ove godine a kako kaže kada je saznala za to prva pomisao joj je bila da ima i zaslužnijih od nje koji su je trebali dobiti.

Poznato je da je Olga u braku sa kolegom Draganom Petrovićem Peletom a upoznali su se i zaljubili kada su spremali diplomsku predstavu na glumačkoj akademiji. Ona ističe kako je zahvalna što ima porodicu koja je podržava a kada je u pitanju Pele on joj je i najveći kritičar i uvijek joj iskreno kaže svoje mišljenje. Ipak u njihovoj kući izbjegavaju da puno pričaju o pozorištu jer to zna biti jako naporno.