Kada se spomene ženska košarka u Srbiji , zasigurno ćemo se svi odmah setiti sestara Dabović , a koje su je obeležile , te sa svojim timovima osvojile brone medalje i pehare. Ono što je javnosti inetresantno jeste njihov život, a jednom prilikom je Jelica u jednoj emiji ispričala neke detalje iz svog djetinjstva koje su mnoge potresli.

Naime , ona je tada u emisiji ispričala kako su ona i njena sestra u detinjstvu bile zlostavljane od strane njihovog oca , a također je iznela potresnu informaciju da ju je nekadašnji trener Partizana , u sezoni 1993/94 pokušao da je siluje . Ona je tada ispričala kako je došao u njenu sobu , te legao potpuno nag na nju , a ona se pokušala da ga odvrati od njegovoih namera , pa je čak pomenula i njegovu ženu , na šta on nije reagovao. Odustao je u trenutku kada je spomenula svoga oca , jer nje on u javnosti bio poznat kao neko ko je jako agresivan.

Tada je imala samo 19 godina ,a bila je primorana da ode iz kluba , jer joj je tadašnji trener uništio karijeru , a završila je u jednom niskorazrednom klubu u Baćkoj Palanci. Ona je rekla i da se iz svog djetinjstva sjeća samo batina koje je dobijala od oca a majci zamjera što ih nikada nije branila niti mu je ikada išta rekla. Jelica je dodala i da je i sama znala šta je strah i to je mogla da razumije ali joj nije jasno kako joj mama nikada nakon batina koje bi dobila nije prišla i rekla joj da je voli ali da se boji da je brani od oca.