Korona virus više od pola godine je glavna tema u svijetu, i gdje god se pojavimo spominje se zaraza, korona i broj oboljelih. Mnogi kritiziraju sve one koji negiraju postojanje virusa, a mnogi iz toga razloga što ne vjeruju i ne poštuju propisane mjere zabrane.

 Kada je tek krenulo naučnici nisu ništa znali o ovom novom virusu, ali s vremenom polako dolaze do saznanja, i svakim danom saznajemo nove stvari vezane za ovaj opasni virus ! Naime, do sad se smatralo da antitijela imaju značajnu ulogu u imunitetu organizma, ali su pojedini naučnici iz Londona došli do novih saznanja, a prema njihovim saznanjima postoji jedna druga vrsta imuniteta koja je veoma važna u borbi protiv korona virusa a radi se o svojstvima krvnih zrnaca kod određenih ljudi.

 Tu je rijec o misterioznom tipu bijelih krvnih zrnaca, odnosto T-celija, koje su važnije od antitijela. One su u potpunosti prilagođene za razotkrivanje proteina na površini virusa. To je poseban tip imunih zrnaca čiji je osnovni zadatak tetekcija i uništavanje patogenih i zarazenih ćelija, a ono što je značajno je da će ćelije ostati u krvi i godinama nakon infekcije, što znači da mogu zapamtiti podatke o infekciji pa ako se kojim slučajem infekcija ponovi ove ćelije mogu brže odgovorit na opasnost!