Svako od nas ima svoj krevet, i niti jedan krevet nije napravljen kada ustanete iz kreveta.

Ima ljudi koji svoj krevet istog trena naprave čim ustanu, a ima i onih koji to rade malo kasnije ili ne namještaju svoj krevet nikakao.

Da li ste vi namjestili svoj krevet jutros kada ste ustali?

Vaša lijenost vam se ovaj put isplatila, ako niste.

Stručnjaci su nakon istraživanja potvrdili da je vaša lijenost ustvari dobra stvar. U posteljini na krevetu obično se nalazi oko milion i pedsto hiljada kućnih grinja koje negativno utiču na vaše zdravlje, a često su uzrok astme ali i alergija.

Ova bića koja se vide samo pod mikroskopom vole tamna i vlažna mjesta, a ne vole sunčana, suha i topla mjesta, upravo onakvo okruženje koje se desi ukoliko nespremlje krevet izložite suncu, tako piše zadovljno.hr.

Studija koja je objavljena u jednom časopisu je pokazala da neraspremljen krevet izložen suncu, smanjuje količinu grinja na ovom mjestu. Za jiš bolji efekat, stručnjaci preporučuju da perete svoju posteljinu bar jednom sedmično u vreloj vodi.

Vrlo je važno da na vrijeme mijenjate svoju posteljinu, nemojte dozvoliti da mjesec dana spavate u istoj posteljini i u istoj pidžami. Mrtve stanice kože koje otpadaju u toku noći kada spavamo se nakupljaju ispd nas, i na taj način završe na posteljini i pidžami, a grinje se hrane njima, što znači da će ih biti više ukoliko posteljinu ne mijenjate na vrijeme.