Već danima svi mediji u Srbiji pišu o teškom zdravstvenom stanju poznatog političara Milutina Mrkonjića Mrke koji je poznat i po tome što je već godinama u vezi sa Anom Bekutom, legendarnom pjevačicom narodne muzike.

Mrka je primljen u bolnicu zbog problema sa srcem i ugrađen mu je pejsmejker ali se situacija zakmplikovana i prije par dana je priključen i na respirator. Kako sada prenosi Kurir Mrka je priključen i na ECMO aparat što je ujedno i zadnja nada i pokušaj medicinskog tima da mu spasu život. ECMO aparat je u narodu poznat pod imenom vještačka pluća i pomoću njega se pluća i srce stavljaju van funkcije da bi se oporavili a organizam aparat održava u životu.

Kako se saznaje konzilij ljekara koji se brine o Mrkonjiću zasjeda svaki dan i bore se da mu spasu život mada su rekli kako je njegovo stanje izuzetno teško. Ana Bekuta je kako kažu njeni prijatelji van sebe od brige a društvo joj prave njeni unuci koji je ne ostavljaju ni na trenutak samu. Ona vjeruje da će Mrka ozdraviti i ne želi da se prepusti očaju pa tako nije željela da otkaže nastup koji je imala u srijedu u jednom klubu mada joj je menadžer nudio tu mogućnost.

Pjevačica ne želi da prekine dnevnu rutinu jer je ona održava u ovim teškim trenucima. Inače Mrka je na papiru u braku još uvijek sa svojom suprugom Mašom iako je sa Anom već godinama i ova prilično čudna situacija je često bila tema napisa u medijima, ali njih troje se odlično slažu i nema ljubomore između njih.