Sa srpske estradne scene polako odlaze njeni velikani a u posljednjih pretnaestak dana su preminuli i poznati pjevač Marinko Rokvić i njegova kolegica Merima Njegomir koji su bili među najpoznatijim pjevačima narodne muzike u regiji i to oboje od iste zloćudne bolesti.

Marinko je sahranjen na groblju na Bežanijskoj kosi u porodičnoj grobnici u kojoj se nalaze i ostaci njegovog oca koji je ubijen u prethodnom ratu na kućnom pragu i čije je tijelo pronađeno u jednoj masovnoj grobnici. Marinko koji je duže vrijeme bio bolestan je bio svjestan da mu se bliži kraj i njegova želja je bila da svoje posljednje dane provede u svojoj kući okružen porodicom.

Izvor koji je blizak pordici je za Scandal otkrio i koje su bile posljednje pjevačeve riječi koje je uputio svojim sinovima iako je jedva imao snage da govori. Uz njegovu postelju su bili Marko i Nikola i on ih je zamolio da uvijek budu složni i da pomažu jedan drugome ali i da brinu o svojoj majci. Posebno im je naglasio da sa svojim polubratom, Dariom kojeg je Marinko dobio u vanbračnoj vezi a koji živi u Americi ostanu i dalje u dobrim odnosima jer je i on njihova krv i porodica.

Navodno je pjevač ponovio više puta kako je porodica svetinja i kako njegovi sinovi trebaju da paze svoje supruge i djecu a onda ih je zamolio da njegovim unucima kažu da ih je djed volio više od bilo čega na svijetu. Na kraju je Marinko svoje sinove zamolio da mu oproste ako ih je nekada iznevjerio ili uvrijedio ili bio strog prema njima tokom njihovog odrastanja. Navodno su Marko i Nikola pokušavali da suspregnu suze ali čim su izašli iz sobe svog oca počeli su da plaču.