Nakon što je cijelu regiju u subotu obišla vijest da je preminuo poznati pjevač narodne muzike Marinko Rokvić cijela estarda ali i njegovi fanovi se opraštaju od njega. Marinko je preminuo od zloćudne bolesti pankreasa a sahrana će se obaviti u četvrtak na novom bežanijskom groblju u porodičnoj grobnici u kojoj je sahranjen i njegov otac.

Nakon što se saznalo da je pjevač preminuo kompozitor Saša Mijatović je otkrio da je Rokvić pred samu smrt snimio pjesmu koja je bila kao neko predskazanje. Sam naslov pokazuje da je Marinko bio svjestan da mu je kraj blizu a numera je nazvana Te noći kada umrem. Kako je otkrio Mijatović pjesma je u potpunosti završena a Marinko je imao želju i da snimi spot ali to nije dočekao.

Ortkrio je da će pjesma sasvim sigurno biti i izdata ali kada porodica to odluči a što se tiče same teme on kaže da niko nije mogao da nasluti da će ona biti proročnička. On je otkrio i refren koji glasi: “Te noći kada umrem, kada se stare ljubavi vrate, te noći neka me njenom pesmom isprate” i ispričao da se Marinko jako radovao ovoj pjesmi i jedva je čekao da je objavi ali to na žalost nije dočekao.

Prema riječima Miše Marinko je bio najveći gospodin na srpskoj estradi i uvijek je držao do sebe i vodio računa o svemu. Živio je najzdravije od svih ljudi koje poznaje, nikada nije pušio a samo je ponekad znao da popije po čašu vina. Marinko je bio i fizički aktivan, trčao je po Košutnjaku i išao u teretanu a posebno je volio da igra fudbal.