Poznata pjevačica narodne muzike Merima Njegomir je preminula kako prenose svi srpski mediji. Ona je izgubila bitku sa zloćudnom bolesti u svojoj 69-oj godini života a za njenu bolest se saznalo nakon što je preminuo nedavno i pjevač Marinko Rokvić i njeni fanovi su bili u šoku.

Njoj je bolest nedavno dijagnostifikovana a nekoliko dana prije smrti i sama je za medije potvrdila da je bolesna i da se bori koliko može a da joj najveću podršku daju njena djeca i porodica koja je stalno uz nju. Priznala je da joj je zdravstveno stanje loše i da ni ne ustaje iz kreveta ali i da se nada da će uz pomoć tima ljekara uspjeti da pobjedi i da ozdravi što se na žalost nije desilo.

Merima je tada istakla da crpi svu snagu koju je godinama skupljala i da svoju pozitivnu energiju koristi da bi pobjedila bolest a nadu joj je davalo što ima dosta onih koji su iz iste bitke koju je i ona vodila izašli kao pobjednici. Istakla je da je i nju kao i milione ljudi u svijetu pogodila zloćudna bolest a puno joj je pomagalo to što su njena djeca stalno uz nju.

Ali, bolest je napredovala velikom brzinom i Merima je ovu bitku izgubila a vijest o njenoj smrti je potresla njene fanove ali i kolege sa estrade koji se od nje opraštaju putem društvenih mreža. Merima je rođena 1953. godine u Beogradu a njeni najveći hitovi su “Ivanova korita”; “Ruzmarin”; “Što je lepo kad se neko voli”; “Ali pamtim još”; “Opilo nas vino”; “Kad zaškripi kapija”; “Bol bolujem; “Zelene su oči tvoje”; “Da nije ljubavi tvoje”, koji se i danas mogu čuti na raznim proslavama i veseljima.