I naš današnji članak će u potpunosti da bude posvećen savjetima za sve naše domaćice koje jedva čekaju lijepo vrijeme da bi krenule sa sadnjom voća i povrća u svojim baštama. Mi ćemo tako u narednom periodu konstantno da dajemo jako dobre savjete vezano za bašte i sve vrste sadnje u kućnim uslovima. 

Kako je prošle godine krenula pandemija korona virusa, ljudi su iz dana u dan kada su vidjeli koliko sve ide jako daleko, krenuli pomalo da sade prvo u saksijama a onda po cijelom balkonu sitni paradajz i mini papričice. Međutim, kako je vrijeme krenulo da ide dalje, i da se ne nazire kraj pandemije korona virusa, onda su krenule i malo masovnije sadnje, poput paprika i krompira, i to sve, vjerovali ili ne na balkonu. 

Mi danas pričamo o jednoj biljki, koja je jako zdrava i ukusna, a radi se naravno o tikvicama koje se mogu napraviti na jako puno načina. Mogu se pohovati, mogu u formi pite, a mogu i u kuhanju, a ono što je jako bitno je to da su jako zdrave, imaju jako nizak nivo masnoća, tako da je nutricionisti konstantno savjetuju da se konzumira. Međutim, da li se ona može saditi na balkonu? U nastavku današnjeg članka vam donosimo i odgovr na to pitanje. 

Prva preporuka je ta da zasadite mini tikvice. Saksija koju možete koristiti može biti dubine do 30 centimetara. Što se tiče zemlje, može i kompost koji jako dugo zadržava vodu, moraju biti na sunčanom mjestu, jer jednostavno vole sunce.