Bata Živojinović koji je preminuo prije šest godina je bio jedan od najpoznatijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji koji je ostvario i najveći broj uloga u tadašnjm filmovima i serijama i nije se pojavila skoro nijedna vrijedna pomena da on nije glumio u njoj. On je iza sebe ostavio kćerku Jelenu i sina Miljka koji je u intervjuu koji je nedavno dao za srpke medije progovorio o svom ocu i njihovoj porodici.

On nikako ne može da zaboravi situaciju koja se desila kada je Bata bio na samrti a on nije mogao da dođe u Srbiju da ga vidi jer je imao zabranu ulaska. Naime za njim je bila raspisana potjernica zbog jednog slučaja koji ni dan danas nije riješen na sudu. Za svog oca je rekao da je bio brižan otac i sjajan djed i da mu je porodica uvijek bila na prvom mjestu i uvijek je svojoj djeci bio glavno oslonac u životu posebno kada bi se suočavali sa nekim poteškoćama i problemima.

Najveća žal ostaje kod Miljka za time što su veliki dio života bili razdvojeni i to kada je on odrastao i time su ostali uskraćeni za mnoge uspomene, zajedničke proslave i sve druge trenutke kada otac i sin uživaju u zajedničkom društvu.

On je pričao i svojoj majci a Batinoj supruzi Luli koja je umrla poslije Bate i smatra da su svi uspjesi koje su članovi porodice pa i sam Bata postigli, isključivo njena zasluga. Miljko kaže da nikada nije poslije nje upoznao ženu koja je toliko privržena svom mužu kao što je to bila njegova majka.