Prošlo je 40 dana od kada nas je napustio legendarni pjevač narodne muzike Marinko Rokvić i danas je na groblju održan pomen kojem je prisustvovala porodica i najbliži projatelji. Marinko je preminuo u svojoj 68-oj godini od zloćudne bolesti na pankreasu a na njegovoj sahrani se skupila cijela estrada.

Danas međutim od estradnjaka nije bio niko prisutan a njegova udovica supruga Slavica je na njegov grob stavila kale i poljubila krst. Tu su bili i njihovi sinovi Marko i Nikola a stigao je i vanbračni sin Dario iz Kanade. Slavica i Nikola su cijelo vrijeme plakali dok su ostali pokušavali da ostanu jaki.

Pored porodice su na groblju bili i Boško Đurovski koji je bivši fudbaler i bio je Marinkov prijatelj, kao i majka Markove supruge Sare. Sveštenci su održali molitvu i sve je bilo tužno i bolno. Nedavno je Nikola koji se poslije očeve smrti povukao u manastir izjavio kako Marinko nije imao nikakve simptome već je sasvim slučajno otišao na pregled u bolnicu sa svojim bratom koji je stigao iz Njemačke.

Tada su mu ljekari otkrili bolest koja je već bila uznapredovala i mada na skeneru nije izglealo toliko strašno kada je bio na operacionom stolu doktori su vidjeli da je sve otišlo predaleko. On je uspio da nakon toga poživi još godinu dana a obično ova bolest odnsi ljude za samo par mjeseci. Inače samo desetak dana nakon Marinka od iste bolesti je preminula i njegova kolegica pjevačica Merima Njegomir kojoj je bolest dijagnostikovana prije samo dva mjeseca.