Ne prođe nijedan dan a da nemamo loše vijesti i skoro svaka koja pristigne može se svrstati u rubriku crne hronike. Sinoć u večernjim satima je cijeli region obišla informacija da je preminuo mladi pjevač Jasmin Hasić iz Srebrenika koji je bio učesnik najpoznatijeg muzičkog takmičenja u regiji, Zvezdi Granda.

Imao je samo 36 godina a prije nekog vremena mu je ustanovljena teška bolest na bubrezima i iako se liječio u Turskoj i bio na operaciji nakon povratka se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo. Prije nekoliko dana je odjeknuo apel koji je njegova supruga uputila preko društvenih mreža da je potrebna krv za njenog ssupruga koji se nalazio u bolnici a odazvale su se mnoge njegove kolege i prijatelji.

Potrebna krv je skupljena u rekordnom roku ali na žalost ni to nije pomoglo nesretnom Jasminu. Ipak iako je bila zloćudna bolest u pitanju svi su se nadali da će se oporaviti jer je bio mlad a o tome govori i poruka koju je samo prije nekoliko dana njegova supruga objavila na svom profilu.

Ona je podijelila crno bijelu fotografiju na kojoj se nalaze njih dvoje i napisala kako na kraju ostaje samo trag naših dijela i ništa drugo nije važno ni slava a ni novac. Kad ti život pokaže kandže ti trebaš pokazati borbenost. Poručila je Jasminu da bude ponosan i da nije ni svjestan koliko ga ljudi podržava i voli i želi mu pomoći i da je zbg toga njoj srce puno ponosa, i da njih dvoje mogu sve. Inače iza Jasmina je ostala njegova supruga i dvoje male djece.