Ovog vikenda malo se selimo na engleski dvorac i na kraljicu Elizabetu, o kojoj smo pisali prije par dana, kada je izgubila svoju dugogodišnju ljubav, princa Čarlsa. Ona je već ušla u desetu deceniju života, a više od pola života je na čelu ove kraljevine, i sa svojim potezima je napravila jako puno za Englesku. Velika Britanija je zemlja sa najvećim prosperitetom u Evropi, a koilko je jaka pokazuje i njihova funta koja definitivno vijekovima ne pada. 

Sa obzirom na svojih 90 i nešto godina, ona izgleda sjajno, a optuižuju je da je do sada jako puno puta mjenjala svoju krv, a vjeruje se da je nekada mijenjala i neke organe. Međutim, mora joj se priznati da čuva svoje zdravlje, a kako je krenula cijela priča sa korona virusom, ona itekako pazi na izolaciju i svoje zdravlje. 

Ono što građani Engleske, ali i cijeloga svijeta žele saznati o njoj jeste svakako neke jako intimne stvari o njoj, a do njih je jako teško doći, jer se jako teško izvlače intimne informacije sa engleskog kraljevskoga dvorca. Međutim, ono što se sigurno zna za nju je to, da svaki puta ide na putovanje, sa njom ide i njen doktor sa pakovanjem njene krvi, u slučaju da joj možda i zatreba. 

Na njenom dvorcu je zabranjeno otvarati prozore, a ono što stvarno mrzi jesu kocke leda u piću. Ono što ne voli na muškarcima jeste brad ai leptir mašne, jedino je to opraštala svome unuku. Ne jede supu ni krompir, a prije nego što pojede krastavac, on mora da odstoji najmanje sat vremena.