O tome da li postoji drugi svijet na koji odlazimo nakon što umremo ili je smrt kraj oduvijek postoje različita vjerovanja i mišljenja. I religije su zasnovane na teoriji da nakon ovozemaljskog života ljudi odlaze u pakao ili raj zavisno od toga kakav su život živjeli pa zato postoji bezbroj priča o duhovima i o tunelu kroz koji prolazi duša nakon smrti i preko kojeg odlazi u drugi svijet.

Ima dosta onih koji su život posvetili izučavanju paranormalnih pojava koje postoje i koje su teško objašnjive a i naučnici su pokušavali da odrede da li se u trenutku smrti nešto dešava u našem tijelu sem što organi otkažu. Tako je izveden i eksperiment mjerenja težine osobe koja je bila na umoru, uz njen pristanak i ustanovljeno je da je istog trenutka kada je preminuo njegova tjelesna težina bila manja za nekoliko grama i prema pretpostavkama se radi o duši koja je napustila tijelo.

Ništa od ovoga nije naučno dokazano jer se još niko nije vratio sa onoga svijeta da bi ispričao da li uopšte postoji, kako se to zna u narodu reći. Mnogi od nas uopšte ne vole da razmišljaju o smrti a ima i onih kojima je smrt posao. Tako jedna djevojka koja se zove Alin Holis radi u pogrebničkom društvu i svakodnevno vidi mrtve ljude koje treba pripremiti za sahranu.

Ona je jako popularna na Tik Toku jer često priča o svom poslu. Alin je šminkerica koja radi u mrtvačnici u Njujorku i ispričala je da se ponekad iz pluća pokojnika čuju zvukovi koji liče na disanje i grkljanje a do toga dolazi kada se podiže gornji dio tijela pokojnika. Objasnila je da je to normalna pojava i da nije ništa strašno u pitanju. Video pogledajte ovdje.