Svi koji prete Jelenu Karlešu znaju da je ona ateista  ali Jelena Karleša proslavlja svaki hrišćanski praznik, jer njena djeca tako žele a i njima samima ostavila je slobodu da naprave svoj izbor u životu te u šta će oni vjerovati.

 

Također i njen muž Duško Tošić slavi sve praznike i za vrijeme Božića u njihovom domu je prazniča atmosfera na Dedinju. Jelena je pozirala sa svojim kćerkama Atinom i Nikom u crnoj uskoj haljini dok su u rukama držale česnicu.

 

-„Iako sam ateista sa zadovoljstvom učim djecu tradiciji našeg naroda ali i tradiciji Slovenije,Hrvatske, Bosne,Kosova,Crne Gore,Austrije… jer u nama teče krv svih tih naroda“-reka je jelena na svom Instagram profilu te dobia mnoštvo komentara. –„Otac mi je Srbin, majka Slovenka, jedan deda iz Like, drugi iz Slovnije, jedna baka iz Bosne, druga sa Kosova, prababa Austrijaka…šta sam onda ja? Ja sam čovjek. I volim i poštujem sve vjere i nacije.. jer kad se sve sabere i oduze, kad je frka mi smo svi isti. Jein podjela je u našim glavama. Prema tome, budite dobri ljudi i učite svoju djecupravim vrijednostima. Oni su bolja budućnost“.-napisala je Jelena.