Jedna od najpopularnijih društvenih mreža je od izbijanja pandemije potala Tik Tok na kojoj korisnici postavljaju kratke videe različitih sadržaja a nedavno je jedan od njih privukao veliku pažnju pa su o svemu pisali i najpoznatiji svjetski mediji koji se bave šoubiznisom.

Naime jedan dečko koji se zove Dastin Tajler i koji se bavi blogingom je dospio u centar pažnjejavnosti tako što je počeo da tvrdi da je sin jenog od najpopularnijih holivudskih glumaca Kijanu Rivsa. Činjenica je da izgledom ovaj bloger neodoljivo podsjeća na Rivsa a da li su njegove tvrdnje istinite ili ih koristi kao reklamu za sebe još uvijek nije poznato.

Naime on je u nizu video snimaka koje je postavio na svom profilu na Tik Toku progovorio o ovoj temi a do sada ih je vidjelo preko 18 miliona ljudi što pokazuje kolika je zainteresovanost za ovu temu. Kako je Dastin objasnio njegovi roditelji su se razveli prije nego se on rodio  a njegova majka u trenutku razvoda nije ni znala da je trudna.

Ona mu je dok je bio mali tvrdila da mu je otac preminuo i da ga zato nikada nije upoznao a kako kaže, tek kada je odrastao i sazreo rekla mu je istinu a to je da je njegov otac slavni glumac. Dastin koji danas ima 36 godina kaže da nije zainteresovan da bilo šta traži od Rivsa koji ga je navodno dobio kada je imao samo 20 godina. O cijelom slučaju se slavni glumac nije oglašavao niti je poznato u javnosti da on ima dijete.