Trenutno glavna tema o kojoj priča cijeli Balkan je afera koja se dešava u petoj sezoni Zadruge. Naime, u ovoj sezoni pojavilo se dosta novih ljudi, a dosta mali broj već poznatih od prije ljudi. U petu sezonu ušao je jedan od najpoznatijih rijaliti parova na Balkanu, a to su Dalila i Dejan Dragojević.

Oni su svoju ljubav započeli u prethodnom rijalitiju u kojem su bili učesnici, u Parovima, zatim su stupili u brak i bili su zaista jedan od ljepših ali i skladnijih javnih parova. Snimali su i videa za youtube kanal, te gledajući njih, mnogi su mislili da je to prava ljubav i da ih nikada ništa i niko neće rastati. Međutim, u ovoj sezoni se ipak srušio taj skladni brak. Dalila je odlučila da započne vezu sa rijaliti učesnikom Filipom Carom, jer je shvatila da u braku sa Dejanom ipak nije sretna.

Poznato je da je Filip Car nakon četvrte sezone istog rijalitija bio u kratkoj vezi sa Majom Marinković, te sada svi čekaju da Maja uđe kako bi ih postavila na svoja mjesta. Dalila je u svom prvom ulasku u rijaliti Parovi bila u vrlo turbulentnoj vezi sa Mladenom Vuletićem s kojim je imala i par puta fizičke obračune. Mnogi su već načuli da upravo Maja Marinković i Mladen Vuletić ulaze u istu kuću gdje borave i Dalila Dragojević i Filip Car.

Najvjerovatnije će Maja ući ovaj vikend u Zadrugu, a mnogi i navijaju za to. Iako Maju ljudi nisu voljeli zbog javne veze sa oženjenim Markom Janjušem Janjuševićem, sada svi navijaju da uđe kako bi Dalilu postavila na svoje mjesto. Mladen je u emisiji Pitam za druga, otkrio da su se Dalila i on čuli često dok su bili Dejan i Dalila u braku, tako da vjerujemo da će doći do novih svađa između njih dvoje, ako Mladen uđe.