Od kako je počela pandemija korona virusa od svih država u regiji Srbija se najviše potrudila da svojim građanima pomogne tako što je u više navrata isplatila i finansijsku pomooć. Još u samom početku pandemije je predsjednik Vučić obećao da če svi punoljetni građani dobiti po 100 eura pomoći od države i mada je malo ko vjerovao u njegove riječi on je svoje obećanje ispunio a pored toga i poslije je u nekoliko navrata svim državljanima Srbije uplaćena pomoć.

Najviše pažnje je usmjereno na penzionere jer su oni u svakom slučaju i zdravstveno i ekonomski najugroženija kategorija a sada stiže vijest da će u januaru sljedeće godine biti još jedna pomoć a idu i redovne povišice penzija i plata. Tako će oko pola milona građana koji su zaposleni u javnom sektoru dobiti povećanje na platu od 7 posto dok će oni koj rade u sektorima zdravstva, vojsci i socijalnim službama dobiti povećanje od 8 posto.

Medicinske sestre koje sada imaju platu od 50 hiljada dinara će dobijati još 4 hiljade a oni koji rade u prosvjeti će umjesto dosadašnjih 60 hiljada dobijati 4.200 hiljada više. Kada su u pitanju penzioneri njihovi prihodi će porasti za 5,9 posto a ono što je za njih svakako prelijepa vijest je da ih početkom godine očekuje još jedn finansijska pomoć i to u iznosu od 170 eura koja bi se trebala na njihovim računima naći u februaru mjesecu.

Ovaj iznos će dobiti svi penzioneri u Srbiji bez obzira na to koliko im iznosi penzija a ova vijest će ih sigurno obradovati. Šta vi mislite o ovome?