Najpopularnije muzičko takmičenje na ovim našim prostorima, Zvezde Granda, traje već nekih 18 godina, i za to vrijeme je kroz taj šou prošlo na hiljade takmičara, od kojih je većina pala u zaborav, te je samo mali broj njih uspjelo da napravi neke karijere, te su danas veoma popularni pjevači i pjevačice. Jedan od pobjednika u jednoj od sezona je bio i Darko Martinović, koji je bio najbolji nakon šeste sezone, te je publika tada bila oduševljena njegovim glasom i talentom, te je upravo zahvaljujući glasovima gledalaca on na kraju i odnio pobjedu. I mada su mu nakon toga svi predviđali blistavu karijeru, ona se nije desila o on se odjednom povukao sa muzičke scene.

Prije toga je bio snimio album što je bio dio nagrade kada je pobijedio u Zvezdama Granda, ali je nakon toga jednostavno nestao i mnogima je žao što on svoj talent nije iskoristio do kraja, mada se Darko, tu i tamo pojavi u nekim emisijama u Grandovoj produkciji- Saznalo se i da Darko ima velike probleme sa vidom, i mada se smatra da je on potpuno slijep, on kaže da vidi oko 5%, te da može da razlikuje kada je dan, a kada noć i da je to u stvari sve.

Otkriveno je da je on cijeli svoj život imao poteškoća u životu zbog toga, te je često znao biti i žrtva svojih vršnjaka zbog toga, koji su znali biti veoma surovi. Međutim, kada su ga neki bolje upoznali, više nije imao problema i prijatelji su ga prihvatili sa tim njegovim hendikepom. I mada je skoro slijep, Darko danas vozi redovno biciklo, igra košarku, a kao mlad je doživio i porodičnu tragediju koja je mnogo uticala na njega.. On je svo vrijeme imao veliku podršku svojih roditelja i braće, ali onda se njegov otac razbolio i preminuo, a to je veoma loše uticalo na njega i nikada nije prebolio taj gubitak

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here