Jedan mnogo zanimljiv ali i koristan savjet i priču vam donosimo u današnjem članku. Više od dvije godine cijeli svijet se boravi protiv kovida, ništa dobro nam nije donijela pandemija, nego samo ružno.

Pred ovom pošasti su pale i čak najveće ekonomsko sile koje nikako da riješimo, pojavile su se potom vakcine, nekoliko vrsta njih, donešeno je nekoliko mjera predostrožnosti kojih moramo svi pridržavati se da se ne bi širio virus.

Jedna od tih mjera je svakako da se nosi maska na lice, obavezno nošenje, veliki broj ljudi nosi na razne načine, isto tako od same pojave korona virusa su se pojavile druge maske sa raznim nivoima zaštite, u nastavku vam donosimo jednu priču, tačnije video snimak gdje se vidi kako jedna djevojka pokazuje da trebamo nositi pravilno masku, pokazala je kako se bijelio dio spolja okrene, a plavi ide do usana.

Na ovaj dio je odreagovao jedan ljekar koji je rekao da nije ispravan niti je tačan takav način nošenja maske.

Riječ je o tome kako ovakva maska tri sloja ima, svaki ima svoju funkciju, plavi sloj je vodootporan, srednji dio čestice blokira, a posljednji apsorbuje vlagu, ukoilko masku okrenete da je plavi sloj do vas, samo ćete je pokvasiti, jer ostala dva sloja koja imaju najveću funkciju da blokiraju čestice, od kijanja ili kašlja.

Evo kako je objasni on zapravo

@dr.karanr

Answer @Spiritual Goon time for school! #schoolwithdrkaran

♬ original sound – Dr Karan Raj

Da li ste pogledali ovaj video zapis, da li biste nam nešto više o tome mogli reći, pišite nam u komentarima, pošto nas mnogo zanima šta imate da kažete na sve ovo..