Poznati tekstopisac Biljana Vujović, koja je pisala tekstove za najveće zvijezde estradnog neba Šabana Šaulića, Anu Bekutu, Mitra Mirića i mnoge druge, još jedna je žrtva stambenog kredita i nehumano vrtoglavih bankarskih kamata pa je sada na ulici.

Pisala je pjesme za Šabana, Bekutu, Mitra Mirića, Pejovića, a sada je na ulicu izbacuju sa bolesnom majkom

Naime, ova hitmejkerka, čiji ljubavni stihovi već decenijama razgaljuju i najtvrđa srca, u razgovoru za srpske medije očajno priča kako je došlo do toga da stan od 80 kvadrata u beogradskoj opštini Miljakovac, za koji je ukupno već dala 60.000 eura, bude prodat na licitaciji, bez toga da ona čak bude i obaviještena o tome, zamislite samo.

Ona je samo jedna od hiljade građana koje su prevarile strane banke, a potom i mafija koja preko svojih ljudi kupuje otete nekretnine i ostavlja porodice bez krova na glavom – započinje svoju tužnu priču Biljana.

Njen horor a, kako kaže, počeo je u decembru 2005, kada su ona i njen tadašnji muž vlasniku stana u Miljakovcu dali 30.000 eura, a u banci podigli kredit u iznosu od 60.000 eura kako bi platili ostatak. Mjesečna rata tada je iznosila 500 eura. Međutim, poslije tri godine redovnog plaćanja, kasnili su sa plaćanjem tri mjeseca i banka nam je dala samo dvije opcije – ili da napuste stan ili da im povećaju ratu na 2.250 eura. Nismo imali drugog izbora, već da pristanu – rekla je ona

Oni su, kako kaže, neko vrijeme uspjevali da izađu na kraj sa ovom novonametnutom globom. Međutim, nakon razvoda Biljana, koja ostaje sama sa troje djece, više nije imala odakle da plaća.

Da, i ovo se dešava svugdje u svijetu.