Na estradnoj sceni postoji veliki broj izvođača od kojih se većina bori da napravi poneki hit i stekne ogromnu popularnost a samo nekolicina pjevača i pjevačica iza sebe imaju karijere koje traju decenijama i koji su jako uspješni. Ima jako puno slučajeva kada neke pjesme postanu hitovi i možemo ih jedno vrijeme čuti sa svih strana a onda ubrzo padnu u zaborav kao i njihov izvođač.

Takav slučaj je sa Sejom Kalačem koji je imao veliki hit “Ala Ala” a pored njega još nekoliko poznatih pjesama kao što su „Bišćanke“,“A, ja sam te volio,“Kafanska pjevačica“, E, moj ćale”, a onda je nestao sa estradne scene. Posljednjih godina ga imamo jako rijetko priliku vidjeti u javnosti a njegovoj karijeri je na kraj stala njegova ovisnost o alkoholu zbog koje je bio i u bolnici.

On je prije više od ogdinu dana uhvaćen od strane hrvatske policije sa više ptomila alkohola u krvi a vozio je auto svog brata. Tada mu je oduzeta vozačka dozvola a proveo je i noć u pritvoru. Iako je išao na liječenje od alkohola čim je napustio kliniku nastavio je da živi po starom i od njega su svi digli ruke. Samo ga je Edvin Edo Kujević koji je također pjevač i kojem je Sejo pomogao na početku karijere obilazio a on je porijeklom iz Sandžaka kao i Sejo.

Inače Sejo nikada nije krio svoj sklonost ka tome da popije koju čašicu više pa je jednom prilikom ispričao kako je pijan zaspao na stepenicama. Rekao je da je bilo vrijeme pred Novu godinu i da su nekoliko dana sjedili i pili i njegovo ga je društvo dovelo do sobe ali on je na metar od vrata zaspao na stepenicama. Tada je naišao jedan momak i slikao ga takvog i sve objavio na fejsbuku. Sejo i dalje snima pjesme i aktivan je na muzičkom polju.