Poznati Feng šui sa svojim pravilima svakodnevno iznenađuje sa svojim zakonima privlačenja. Mi Vam danas otkrivamo njihovu novu tajnu kako da privučete što više novca u narednoj 2022. godini u svoj dom. Prvi korak jeste da odredite jedno mjesto ili zonu u Vašem domu koja će se nalaziti jugoistočno u Vašoj kući.

To neka bude Vaša feng šui zona i uvijek ovaj prostor mora biti otvoren i slobodan da bi se energija mogla kretati. Možete ga ukrasiti sa feng šui amajlijama kako biste privukli još novca. Zatim u svoju feng šui zonu stavite biljke da bi se dodatno osigurali da ćete imati novca. Jedna od najpoznatijih biljki za ovu svrhu jeste krasula ali i drvo novca, te i drvo bambusa.

Na svom stolu uvijek držite zdjelu sa voćem, jer ona predstavlja znak bogatstva. Posebno kada je sezona narandži, one se dosta preporučuju da se drže na stolu jer čiste energiju koja se nalazi u prostoru, ali i predstavlja simbol prosperiteta. Feng šui preporučuje i da okačite veliko ogledalo koje će da pokazuje sliku Vaše porodične trpeze, jer na taj način udvostručujete zapravo mogućnost da se obogatite. Ako stavite ogledalo na mjesto koje Vam pokazuje Vaša ulazna vrata, to je loš znak jer se tako energija kreće prema vani, odlazi van kuće.

U feng šuiu je poznato da postoji tako zvana moć vatre, što govori o tome da rerna i šporet na primjer stvaraju dobru energiju u domaćinstvima. Najbolje mjesto za postavljanje rerne i šporeta jeste sredina prostorija, kako bi se energija dobro kretala i kako bi kuhar ili domaćin mogao bolje kuhati. Isto tako, važno je i kako uređujete svoj novac u novčaniku. Najvažnije je da Vam nikada novac ne bude zgužvan, da nikako ne držite bespotrebne račune i papire u njemu, te da izaberete veći novčanik.