Poznata glumica još iz perioda postojanja bivše Jugoslavije, Radmila Savičević, ostati će zauvijek zapamćena po svom glumačkom talentu. Ona je imala razne uloge, koje je zaista odradila kako treba i bez ikakvih problema niti grešaka. Ove godine u jedanaestom mjesecu, obilježava se 20 godina od kako je preminula u Beogradu.

Za Radmilu Savičević svi imaju samo riječi hvale, te niko nikada nije imao ništa loše da kaže za nju. Bila je veliki prijatelj, veliki čovjek ali i glumica, koja će zauvijek ostati u sjećanjima mnogih. Mnogima je obilježila neki ljepši period i period odrastanja sa svojim pojavljivanjima na malim ekranima. Radmila je rođena u Kruševcu 1926. godine. Sve do svoje sedme godine, roditelji je nisu krstili, ali je tada morala da se krsti kako bi pohađala osnovnu školu.

Odrastala je u jako siromašnoj porodici, a u tome svemu, njen otac ih je napustio. Otac je napustio njenu majku zajedno s njih troje djece u kući, u siromaštvu i ostavio ih bez ičega. Radmila je istrajala u svom obrazovanju, šrvp je završila zanatsku školu, iako nije to željela da pohađa. Njena želja i cilj je bio da pohađa gimnaziju, ali s obuirom na finansijsko stanje tada, to je bilo nemoguće.

Nije mogla iz istih razloga ni da fakultet pohađa. Često je sa svojom porodicom radila razne poslove kako bi dobili bilo šta novca da prežive, pa je ona često radila po njivama ljudima i okopavala kukurz, dok je njena majka bila šnajderka. Njen čovjek bio je Božidar Savičević koji se veoma mlad razbolio, ali je ona bila uz njega uvijek, te je on dvije godine duže od nje živio.