Aleksandar Vučić je i ove sedmice bio itekako zaposlen, a svakako da je fokus na vandrednom stanju koje vlada u Srbiji, i samim time trpi jako velike pritiske sa strane privrednika koji osipaju paljbu zbog odluke da je sve zatvoreno do ponedjeljka. Samim time kafići i restorani gube najviše u ovom trenutku, a on je svakako primoran da iznalazi rješenja da bi nadoknadio taj minus. 

On je tako ovih dana zajedno sa ministrom finansija Sinišom Malijem donio odluku da se što ranije uputi novi paket u iznosu od 48.000 dinara za sva preduzeća koja će biti ispoštovana do kraja marta. I pored toga opet sve zavisi od trenutnog broja zaraženih, ali kako tvrdi medicinski tim kriznog štaba Srbije, rezultati broja oboljelih nisu nimalo optimistična. 

Sa druge strane Dragan Marinković Palma jako cijeni predsjednika Srbije, i više je nego omiljen među svojim narodom, pogotovo Jagodincima koji samo što mu nisu spomenik digli. Svi znamo za njegovu prisnu vezu sa Cecom, koj ije bio jako dobar sa Arkanom, i koji joj je pomogao da digne svoju djecu na noge. On je bio prisutan u njihovom odrastanju, a na internetu se uvijek može vidjeti neka njegova gostovanja sa televizije gdje je pokazivao svoj šaljivi duh i spremnost na šalu. 

Tako je prije par jutara se pojavio na Happy TV-u, gdje je gost bio popularni Đani. Onda je Palma naredio da se otpjeva pjesma o Vučiću, a kada je krenula pjesma Palma je ustao i počeo da lijepi novčanice Đaniju po čelu. Vjerujemo da je i Vučić vidio ovaj snimak.