Danas govorimo o Žiki Jakšiću koji je svakako jedan od najpoznatijih voditelja u cijeloj ovoj regiji. On je još od 2003 godine voditelj u emisiji “Zvezde Granda”, koja je svakako jedna od najgledanijih u cijeloj regiji, i koja je postavila neke norme što se tiče narodne muzike u globalu na balkanskim prostorima. 

2015 godine, Pink televizija je pokrenula projekt koji je pružio šansu svim onim starijim ljudima koji su propustili svoju šansu za pojevačkom karijerom u projektu koji se zove “Nikad nije kasno”. Tada je Žika uzeo uređivanje ovog jako gledanog projekta, i svakako da je poznato lice, a svi ga odmah povežu sa TV Pinkom. O njegovom privatnom životu se jako malo zna, jer se trudi da zaštititi svoju privatnost što je i više nego normalna stvar. 

1964 godine 6 februara rodio se Žika jakšić u Aleksandrovcu, a osnovno i srednje obrazovanje je završio 1982 godine. Kada pomislimo na Žiku Jakšića uvijek ga vežemo za narodnu muziku, ali njegov rođeni brat je u totalno drugom muzičkom svijetu, i bavi se rok muzikom. Ko bi rekao? Da li ste vi znali za ovaj podatak? Vladimir jakšić Rus je njegov brat, a 90 ih godina je bio frontmen grupe “Revolveri”. 

Ako niste znali, njegov bend revolveri potpisuje velike hitove iz tog vremena:”Himna protesta”, “Nema povlačenja, nema predaje”, “24 sata dnevno rokenrol”, kao i mnoge druge. Da li ste ikada pomislili da je ovo Žikin brat? Pišite nam vaša mišljenja u komentarima…