Poznata pjevačica narodne muzike Merima Njegomir je prema pisanju srpskih medija ozbiljno bolesna i ova vijest je rastužila sve njene fanove jer u posljednjih godinu dana je estradna scena izgubila jako puno poznatih i kvalitetnih pjevača.

U subotu je tako preminuo i Marinko Rokvić koji je također bolovao od zloćudne bolesti na pankreasu a sada se saznalo da i Merima vodi sličnu bitku. Merima je majka četvero djece a njena kćerka Jelena je potresnom objavom na društvenim mrežama rasplakala mnoge. Ona je svojoj majci čestitala rođendan i napisala je kako je ona od malih nogu učila da se ljubav umnožava jedino ako se dijeli i da joj je jona pokazala šta je hrabrost i da jedino treba da slijedi svoje srce.

Na kraju dirljive poruke je čestitala rođendan najboljoj majci na svijetu i svom najboljem prijatelju. Izvor koji je otkrio u javnosti da je Merima teško bolesna je rekao da je nju to saznanje pokosilo i da posljednjih mjesec dana ne ustaje iz kreveta. Njena djeca je stalno obilaze a najmlađa kćerka se doselila u njen stan da bi stalno bila sa njom i kako bi je bodrila u borbi sa teškom bolešću.

I sama pjevačica se oglasila u medijima u svemu kratkom porukom u kojoj je potvrdila da je bolesna ali da ne može da priča o toj temi i da je njena porodica i prijatelji uz nju. Ne zna se tačno o kojoj se bolesti radi ali je stanje ozbiljno što je i sama potvrdila. Slušate li vi njene pjesme?